Power Platform

Van data naar inzicht

 

Of je bedrijf nu groot of klein is, je verzamelt altijd veel gegevens. Denk maar eens aan de informatie die je elk kwartaal naar de belastingdienst stuurt, klantgegevens of de bezoekers op je website. Al deze gegevens zijn van zekere waarde voor je bedrijf, maar waarschijnlijk gebruik je ze alleen voor het doel waarvoor ze in eerste instantie zijn bedoeld. Met gegevens als deze kan je echter veel meer dan BTW-aangiftes indienen of het aantal bezoekers op je website bekijken.

 

Waarom data inzetten voor je bedrijf?

Met data kan je veel, heel veel. Eigenlijk zijn de mogelijkheden om data te koppelen, te visualiseren en zo extra inzichten te verwerven eindeloos. Met het extra inzicht dat jij creëert door het inzetten van krachtige business intelligence tools kan je beter onderbouwde beslissingen nemen. Maar ook op andere gebieden kan inzicht in data je bedrijf helpen. Denk eens aan kostenbesparingen door beter inzichtelijk contractbeheer, sneller handelen op bepaalde KPI’s of het interactief delen van actuele financiële cijfers met het MT.

 

Het inzetten van data voor je bedrijfsvoering heet business intelligence. Met business intelligence wil je ervoor zorgen dat iedereen binnen de organisatie op het juiste moment over de juiste informatie beschikt, in een overzichtelijk formaat. Bij Computron maken we gebruik van de BI-tool PowerBI van Microsoft. Deze tool biedt enorm veel mogelijkheden in het visualiseren, modelleren en interpreteren van data.

 

Visualiseren van data

Computron creëert interactieve rapportages op basis van jouw wensen en neemt daarmee het grootste gedeelte van het werk uit handen. Het enige wat daarvoor nodig is, is data. Het maakt niet uit of deze data uit een Excel spreadsheet komt, lokaal opgeslagen is of uit de Cloud komt. Wij zorgen ervoor dat jouw data wordt omgezet in informatie. Zo helpen wij jou met het ontwikkelen van een data gestuurde cultuur. In de huidige markt is het belangrijk om snel te reageren op veranderingen. Door het ontwerpen en leveren van innovatieve oplossingen voor visuele gegevensanalyse met behulp van de modernste Microsoft Cloud-technologieën zorgen wij ervoor dat jij het concurrentievoordeel in de huidige markt weet te behalen en behouden.

 

Power BI

Het inzicht dat datavisualisatie met Power BI oplevert zal snel van onschatbare waarde blijken voor de groei van je bedrijf. Daarmee ben jij klaar voor de toekomst.

  • Meer informatie