26 april 2018

Train je jouw medewerkers al voor goud?

Het bedrijfsleven en de sportwereld. Er zijn legio verschillen, maar toch kan het bedrijfsleven veel leren van de sport, zeker als het gaat om coachen. Ook een IT-coach die een werknemer coacht bij de adoptie van een nieuwe technologie, kan prima de kunst afkijken bij een sportcoach. Vijf handvatten.

 

1. Zorg voor de juiste adaptatiestrategie

 

Zonder coaching weet een medewerker ook wel welke functie hij of zij heeft binnen de organisatie, maar niet hoe die functie op de meest effectieve en efficiënte manier ingevuld kan worden en hoe je dat samen met je teamgenoten voor elkaar kan krijgen. Als je nieuwe software of nieuwe systemen in een organisatie wilt implementeren, is het dan ook heel belangrijk om een goede adaptatiestrategie op te stellen, zodat iedereen in het team – opnieuw – zijn plaats weet te vinden.

 

2. Plezier voor alles

 

Plezier moet overheersen – in topsport maar ook in het bedrijfsleven. Maar natuurlijk moet je soms ook dingen moet doen die niet je voorkeur hebben. Als je iets wilt bereiken moet je daar dingen voor doen, dingen voor laten; ook als je niet opgaat voor Olympisch Goud. Maar over het geheel genomen moet je wel voelen dat je waarde toevoegt, je ambitie kunnen volgen. Net als bij sport is het belangrijk dat je plezier houdt in je werk en in het ontwikkelen van jezelf door middel van trainingen. Een IT-coach moet dus heel goed in kunnen schatten hoe ‘digitaal onderlegd’ iemand is, en daar op inspelen. De één maak je blij als een kind met de hele batterij aan innovatieve apps van de Office 365-suite, de ander voelt zich misschien snel verloren in alle technologie, en moet je stap voor stap begeleiden.

 

3. Pas ook op voor onderbelasting

 

Let dus ook op dat je mensen niet onderbelast! Als iemand trainingen volgt en meer kennis en ervaring opdoet, kan hij of zij wellicht meer presteren in minder tijd. Het risico is dat de uitdaging van het werk verdwijnt. Zorg dat iedereen altijd voldoende verse prikkels en nieuwe uitdagingen krijgt.

 

4. Wees positief

 

Uit onderzoek is gebleken dat coaches die in de grondhouding positief coachen mensen een stuk verder brengen dan coaches die werken volgens de denkbeeldige ‘zweep erover’-methode. Bij iedereen, sporters en niet-sporters, zijn er dingen die goed gaan en dingen die minder goed gaan. Onder druk van deadlines, targets en reorganisaties hebben we nogal de neiging om vooral te kijken naar wat er niet goed is gegaan. Natuurlijk moet je aandacht besteden aan de wat mindere kwaliteiten, maar je moet vooral mensen in hun kracht zetten, ze moeten hun talenten kunnen benutten. De één is misschien een digitaal wonder, de ander is misschien juist weer heel goed in teambuilding. Zie die talenten en zorg dat ze als team verder komen.

 

5. Geef inzicht geven in waar het om gaat

 

Ook in de sport heeft nog nooit iemand een gouden medaille gewonnen door er alleen maar aan te denken. Het gaat om alle stappen in het proces. En dat is ook waar sport een waarde kan toevoegen. Het is een illusie dat alle topsporters elke dag tot op het bot gemotiveerd en geïnspireerd zijn. Hoe trigger je diegene die – misschien tegen wil en dank – met nieuwe systemen en software aan de slag moet om het maximale eruit te halen? En dan niet alleen voor het bedrijf maar vooral ook voor zichzelf. Als je mensen duidelijk kunt maken dat het over henzelf gaat, dat ze er zelf ook beter van worden en meer plezier in hun werk kunnen krijgen, dan staan ze er al een stuk gemotiveerder in.

 

Geen medaille, wel een gemotiveerd team

 

Je team zal er geen medaille mee winnen – althans, geen Olympische – maar als je deze uitgangspunten in je achterhoofd houdt, zullen ze wel makkelijker nieuwe systemen en software omarmen. Als je zorgt dat ze er gemotiveerd mee aan de slag gaan, en ze laat ontdekken wat de nieuwe omgeving kan brengen, dan willen ze vast nooit meer zonder!