14 januari 2019

Skype for Business wordt Microsoft Teams

We schreven er al eerder over: met Skype for Business van Microsoft is het nog flexibeler werken. Het integreert alle online communicatievormen in één applicatie: een chatfunctie, telefonie, videobellen of videovergaderen. Bovendien kun je met Skype for Business real-time documenten en presentaties delen en – als het geïntegreerd is met Outlook – de aanwezigheidsinformatie van je collega’s zien.


Microsoft Teams volwaardig communicatieplatform

Maar sinds een kleine twee jaar heeft Microsoft nog een dienst die je helpt slimmer en effectiever samen te werken en te vergaderen: Microsoft Teams. Door alle functionaliteiten van Skype for Business te integreren in Microsoft Teams is Teams een volwaardig communicatieplatform geworden. Daarmee wordt Skype for Business overbodig en zal binnen afzienbare tijd verdwijnen.

Hoe ziet zo’n migratie eruit?

Microsoft heeft een actieplan voor de migratie naar Microsoft Teams gemaakt. De update gaat vanzelf. Dit is wat er gebeurt na de overstap:

• De Skype for Business client is uitgeschakeld en alle chats en oproepen gaan naar Teams. Houd er rekening mee dat de client op het bureaublad niet automatisch verdwijnt.

• Alle Skype for Business-vergaderingen die vóór de upgrade werden gepland zoals werken zoals vanouds. Alle nieuwe vergaderingen worden gepland in Teams.

• Als gebruikers proberen aan te melden bij Skype for Business, krijgen ze een melding dat ze zijn geüpdatet naar Teams.

• Gebruikers moeten handmatig Skype for Business van hun mobiele devices verwijderen.

Onze lunchsessies

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Microsoft Teams en hoe Microsoft de functionaliteiten van Skype for Business in Teams heeft geïntegreerd? Neem dan contact met ons op

Je kunt de presentatie van onze lunchsessie hier downloaden.

Nu al meer weten?

Kun je niet naar een van onze lunchsessies komen en wil je meer weten over de upgrade naar Microsoft Teams? Dan is ons standaard traject wellicht een mooie oplossing voor jouw organisatie. In dit traject behandelen we vragen als: Waarom Teams? Wat hoort in Teams? Als het niet in Teams hoort, waar dan wel? Hoe zet ik Teams in voor mijn organisatie? Daarnaast zorgen we ervoor dat diverse best practices technisch juist worden ingesteld, zoals de juiste gastentoegang, apps aan- en uitzetten en het ontvangen van e-mail in Teams.