16 augustus 2018

Met Skype for Business nog flexibeler werken

Maar liefst 73% van de mensen vindt flexibiliteit een van de meest belangrijke factoren bij de keuze voor een baan. Daar sluiten wij ons geheel bij aan. Het is natuurlijk gewoon heel prettig om thuis nog even iets af te kunnen maken, om op locatie bij een klant te kunnen werken of om op vakantie nog even iets te kunnen regelen. In een eerdere blog deelden we al de zeven beste manieren om online samenwerken tot een succes te maken. Daarbij stonden Instant Messaging en Virtuele Vergaderingen op een tweede respectievelijk vierde plaats. Wij zien een hier een mooie rol voor Skype for Business weggelegd. Joeri Dehing, Senior Cloud Engineer bij Computron, vertelt wat Skype for Business zo handig maakt.

 

Alle online communicatievormen in één

Skype for Business van Microsoft integreert alle online communicatievormen in één applicatie: een chatfunctie, telefonie, videobellen of videovergaderen. Bovendien kun je met Skype for Business real-time documenten en presentaties delen en – als het geïntegreerd is met Outlook – de aanwezigheidsinformatie van je collega’s zien.

 

Wij zijn fan

Bij Computron gebruiken we Skype veelvuldig. We hebben collega’s die bij klanten op locatie zitten of collega’s die thuiswerken. Via Skype kan ik toch direct contact met ze hebben. Hoe? Dat is afhankelijk van waar het over gaat. Soms volstaat een snel chatberichtje, soms is het beter even te bellen en voor vergaderen maken we gebruik van de audio- of videofunctie. Of we kiezen voor audio of video ligt eraan met wie het gesprek is, hoe lang het duurt en hoe het over moet komen. Met video zie je ook de gezichtsuitdrukking, en soms is dat belangrijk.

 

Skypen met de klant

Ook in onze communicatie met klanten maken we wel gebruik van Skype. Als je met een project bezig bent, is het soms gemakkelijk een klant even een snel chatberichtje te sturen, of een videocall te plannen. Eén keer hebben we zelfs de klantintake via Skype gedaan. Dat is niet gebruikelijk, maar als de afstand en de agenda’s tegenwerken, is het toch een mooie oplossing.

 

Integratie Office 365

Wat ook handig is van Skype for Business, is de integratie met Office 365. Je contactpersonen worden automatisch zichtbaar, net als je beschikbaarheidsstatus en afspraken in je agenda. Als je in Outlook een vergadering aanmaakt, kun je een Skype-link meesturen. Op het moment dat de vergadering begint kan iedereen zich via die link in de virtuele conferentiekamer aanmelden. En wat natuurlijk ook heel prettig is, is dat je Skype vanaf elk gewenst apparaat kunt gebruiken. Of dat nu vanaf grote professionele displays in vergaderruimten is of vanaf het kleine display van je telefoon.