Intelligence

Iedereen kan apps bouwen

30-09-2021 | Solipsis

Delen via

We doen elke dag dingen die met automatisering een stuk sneller en efficiënter kunnen. Hoe handig zou het zijn als jij en jouw collega’s, zónder enige programmeerkennis, zelf tijd- en geld besparende apps kunnen bouwen? Dit zou toch een revolutie veroorzaken? Wel, deze revolutie begint hier en nu!

Op dit moment digitaliseert de wereld in een hoog tempo. We maken steeds minder gebruik van papier. Wanneer was de laatste keer dat jij een overschrijfformulier met pen invulde en opstuurde naar de bank? Met een bankapp maken we in een oogwenk geld over, krijgen we een seintje als we rood staan en hebben we direct overzicht in alle historische informatie.

We werken vaak nog niet digitaal

Op ons werk is vaak nog lang niet alles gedigitaliseerd. Veel sectoren zitten vast aan het papier. Terwijl digitalisering zoveel voordelen heeft. Het vermindert administratieve handelingen enorm en verkleint de kans op fouten. Toch zien we dat bij heel veel transacties en overdrachten papier de kurk is waar de business op draait. Bij elke opdracht of transactie pakken we weer een invullijst erbij die later weer in een database wordt overgetypt. Daarna kunnen we ze, als er geen fouten zijn gemaakt, analyseren en ervan leren.

Een app voor alles is toch ideaal?!

Dat moet tegenwoordig toch digitaal kunnen, via een app? Je wil je klanten een optimale dienstverlening bieden op basis van gestroomlijnde processen. Het liefst via apps die je op alle tablets, smartphones en computers gebruikt. Dus in plaats van een papieren orderbon werk je met een app met checkboxen die direct communiceert met de database. Of een papierloze kwaliteitscontrole vanuit een app. De resultaten worden direct inzichtelijk in een dashboard. Of zet kunstmatige intelligentie in! Maak met je smartphone een foto van een kapot onderdeel. De software herkent hierin een kapotte band en bestelt direct een nieuwe.

Een app maken nu net zo eenvoudig als Powerpoint

Het maken van de Powerapps is niet alleen gemakkelijk, PowerApps hebben nog een groot voordeel. Het is een onderdeel van Microsoft 365 waardoor je data uit onder andere alle bekende Office tools kunt halen. Van Excel tot Outlook of jouw camera: overal kunnen de triggers voor je app vandaan komen. Die verbind je dan weer heel snel met andere Microsoft-oplossingen.

Optimaal beveiligd efficiënter werken

Dankzij de integratie met de veiligheidsmaatregelen van Microsoft, zijn de apps ook optimaal beveiligd. Dankzij handige dashboards houd je overigens gemakkelijk bij wie aan welke apps werkt en welke databronnen ze gebruiken. Dat is wel zo veilig. Onderzoek van Forrester becijfert dat de inzet van PowerApps 70% ontwikkelkosten scheelt, de aanschaf in 3 maanden is terugverdiend en een ROI oplevert van 362%.

Iedereen kan meer doen dankzij digitalisering

Het allerbelangrijkste is dat jouw collega’s hun werk beter kunnen uitvoeren en een betere dienstverlening leveren dankzij digitalisering. Bij Computron hebben we een missie: we willen iedereen helpen om meer te kunnen bereiken met digitale tools en processen. Met PowerApps zijn daarin snel stappen te maken die veel opleveren.

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe wij in PowerApps jouw organisatie verder helpen? Neem dan contact op!

Joren van der Linden

Mijn technische vaardigheden stellen mij in staat voor elk vraagstuk een ideale oplossing te bedenken.