19 juli 2018

Ga ontspannen op vakantie dankzij de Office Mobile-apps

Afhankelijk van waar je in Nederland woont, is de schoolvakantie net begonnen of staat ‘ie voor de deur. Voor velen iets om naar uit te kijken. Twee – of misschien wel drie – weken genieten van zon, zee en vrijheid. Niks moet, alles mag. Voor sommigen ook een bron van stress, want de kinderen staan te springen om te vertrekken terwijl jij eigenlijk dat project nog moet afronden, nog iets naar die ene klant wil sturen of al klamme handen krijgt bij het idee dat je niet bereikbaar bent. Geen stress, met de mobiele apps van Office 365 komt alles goed.

 

Liever met de voeten in het zand

Begrijp ons niet verkeerd, we zijn absoluut geen voorstander van werken op vakantie. Wij zitten ook liever met de voeten in het zand en een goed glas wijn in de hand, terwijl de zon langzaam in de zee zakt en de sardientjes op het vuur liggen te knisperen. Maar we weten ook dat het niet altijd zo werkt. Soms moet je écht snel iets checken of die arme ziel die nog op kantoor zit even verder op weg helpen. Met de Office Mobile-apps voor iOS, Android of Windows wordt het heel makkelijk om even snel iets urgents op te pakken. Ook handig voor straks als je weer ’s avonds thuis op de bank zit, overigens.

 

Verder waar jij was gebleven

Natuurlijk kun je je e-mail checken en beantwoorden met Outlook. Maar je kunt ook dat Excel-bestand of die PowerPoint-presentatie nog even nalopen en opfrissen, voordat je die met Microsoft Teams presenteert aan die klant die toevallig geen vakantie heeft. En Office 365 synchroniseert gegevens op al je apparaten. Of je nu een laptop, tablet of telefoon gebruikt, als je een bestand uploadt naar OneDrive of SharePoint Online kan je team realtime co-authoring gebruiken om verder te gaan waar jij was gebleven.

 

Dat ene once-in-a-lifetime-idee veiliggesteld

De beste ideeën ontstaan als je ontspannen bent. Dus als je daar in dat Spaanse zand een beetje ligt te relaxen, is de kans groot dat je dat briljante, once-in-a-lifetime-idee krijgt! In OneNote kun je het vastleggen, als getypte tekst, handgeschreven tekst of als een tekening of schets, en als je dat wilt, direct delen met je collega’s op de zaak. Sukkel je ondertussen in slaap? Geen probleem! OneNote slaat alle wijzigingen direct op.

 

Niet zandbestendig

Natuurlijk voldoen de Office Mobile-apps aan alle beveiligingseisen zoals Microsoft die kent. Er is helaas wel één restrictie. Het beschermt je devices niet tegen zandkorrels en water. Een klein beetje oplettendheid is dus wel geboden. Maar als jij zorgt dat je apparaten schoon en droog blijven, kan je dankzij de Office Mobile-apps wel wat vaker op vakantie. En wie wil dat nou niet?