'Een ICT-dienstverlener in de logistiek moet flexibel, snel én betrouwbaar zijn!'

Jeroen de Blij
Supply Chain Manager bij Cornelissen Groep

Lees Jeroen's verhaal over Computron als ICT-dienstverlener
Scroll down

De Cornelissen Groep is specialist op het gebied van totale logistieke dienstverlening. Een innovatieve onderneming die volledig ontzorgt in transport, opslag en distributie…en alles wat daarbij komt kijken. De ICT van Cornelissen is dan ook van cruciaal belang voor het kunnen leveren van die optimale dienstverlening. De dienstverlening gaat continu door en dus moet de ICT én de ICT partner ook 100% beschikbaar zijn.

 

"Wij draaien 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Dat eisen we dus ook van onze ICT"

"De ICT van Computron: 100% beschikbaar, maar ook 100% flexibel!"

De transportbranche is (letterlijk) continu in beweging. Daarbij hangt alles met elkaar samen meerdere vestigingen, leveranciers en opdrachtgevers, boordcomputers, barcode scanners… Alles communiceert met elkaar. Ieder nieuw systeem en iedere nieuwe gebruiker moeten eenvoudig en snel te koppelen zijn. Zonder dat het spaghetti wordt. Flexibiliteit, snelheid en beschikbaarheid zijn voor een onderneming als Cornelissen dan ook de uitgangspunten van een goede samenwerking met een ICT partner.

Waarom computron?

"Een ICT-partner met dezelfde kernwaarden"

Waarom Computron?

We zochten allereerst een ICT partner met dezelfde kernwaarden. De Cornelissen Groep is net als Computron een familiebedrijf dat langdurige relaties nastreeft. Voor de stap die we willen maken waren we op zoek naar de hoogste kwaliteit en oplossing in de breedte. Computron is een allround bedrijf met verstand van netwerkapparatuur, internetverbindingen en telefonie. Zodoende kunnen ze verder kijken en adviseren dan alleen de werkplek. Een betrouwbare partner voor de lange termijn.

Daarom computron

ICT die altijd én overal beschikbaar is, thuis op de bank maar ook onderweg.

Cornelissen heeft gekozen voor de hybride cloud oplossing van Computron: Computron Boxed. Dit concept voorziet in zeer flexibele Windows cloud werkplekken, maar met behoud van lokale serverapparatuur. Sommige zaken moeten bij ons nou eenmaal lokaal draaien, dichtbij de bron. De voordelen van de cloudwerkplekken zijn dat ze overal en altijd op te starten zijn. Waar ter wereld en wanneer dan ook. En vanaf ieder apparaat. Op een pc aan de andere kant van de wereld, onderweg maar ook op systemen met 4 beeldschermen, diverse randapparatuur die wordt gebruikt. Onze flexwerkplekken ondersteunen dat volledig.

"Alles wordt weer beheersbaar. Voor ons en voor onze klant"

De ICT oplossing van Computron zorgt ervoor dat we een altijd werkende werkplek hebben en dat we flexibel zijn met uitbreidingen van personeel of softwaresystemen. We hebben onze ICT kosten onder controle, omdat we de belangrijkste onderdelen hebben uitbesteed tegen vaste licentie- en beheerkosten. En minstens zo belangrijk…wij hebben een zeer sterk verhaal richting onze klanten. Omdat alles feilloos met elkaar communiceert, weten we exact welke vracht zich waar en wanneer bevindt, of de deur niet open is geweest en andere soortgelijke data die in onze branche van wezenlijk belang zijn.

Over de techniek

Computron Boxed biedt een unieke hybrid Cloud oplossing voor uw bedrijf waarmee we uw werkplek, programma’s en bestanden onafhankelijk maken van de plaats of tijd waar mensen werken, zonder concessies te doen aan de gebruikerservaring, kwaliteit en beveiliging.

Virtuele desktops en apps worden centraal onderhouden in het datacenter, wat het risico vermindert op dataverlies of -diefstal, ongeacht het gebruikte apparaat. Toegang, intellectueel eigendom en gevoelige private informatie blijven goed beveiligd.

Servers en randapparatuur op locatie worden middels een beveiligde verbinding gekoppeld aan het Computron Boxed platform en centraal beheerd.

Het Computron Boxed framework integreert naadloos in Microsoft Office 365 en andere Cloud oplossingen en biedt gebruikers een

Graag meer weten?